4 Ekim 2018 Perşembe

Yaz Nasıl Geçti ve Staj-2

 Evet bir yaz daha geride kalmış ve benim için dolu dolu geçmiş iken bu yazın bir blog yazısının olması gerektiğini düşündüm.

 Bu yaz ODC İş Çözümleri şirketinde staj yaptım. Okulum kapandıktan hemen sonra çalışmaya başladım. Okul açılana kadar da devam ettim. Bu staj benim ikinci stajım olduğu için biraz tecrübeli sayılırdım. Ama her şeye rağmen heyecan hep vardı.


 Staj boyunca Rest API ve UI ile ilgilendim. Api tarafında manuel olarak yapılan işleri arayüze taşıyıp daha kolay yapılmasını sağladım. Bu sırada hiç bilmediğim AngularJS öğrendim, az bildiğim Javayı da geliştirmiş oldum. Ve tabi ki daha bir sürü şey kattı. Çalışma süresince kendimi şirketin çalışanı gibi hissettim böylece iş hayatını tam olarak yaşamış oldum. Bence bu durumun her staj yerinde olmadığını düşünüyorum. Her gün yapılan durum toplantıları sayesinde tüm stajyer arkadaşlarımın neler yaptığını bilmek de bana çok katkı sağladı. Kulak dolgunluğum oldu :)


 Tabi ki sadece çalışmadım :D Bu yaza 2 festival, İstanbul'da bir sürü yeni yer, yeni lezzetler, yeni arkadaşlıklar da sığdırdım. Eğer hafta içi her gün çalışıyorsanız hele ki İstanbul'da iseniz sizin için gün ne kadar erken başlıyor biliyorsunuzdur. Eve döndüğünüzde sizin hayatınıza çok az bir vakit kalıyor. Bu yüzden hafta sonlarının kıymetini iyi anladım ve güzel değerlendirmeye çalıştım :)


 Benim eğlendiğim, eğlenirken öğrendiğim, ortaya bir şeyler çıkan verimli ve unutulmaz bir yazdı. Bu yazın bu kadar verimli geçmesini sağlayan Serdar Yiğit'e, taa Ankara'dan her zaman destek olan ve birlikte çok çalıştığımız Ahmet Can Kepenek'e, 'Siz neler yapıyorsunuz şuan?' diye sürekli yanlarına gittiğim Melih Korkmaz ve Oğuz Örcün'e, kısa da olsa çalışma fırsatım olduğu Sinan Dirlik ve Bünyamin'e buradan çok teşekkür ederim. Ve tabi ki her zaman Necdet Hocam'a da sonsuz teşekkür ederim.


                           


   Etkisinden uzun süre çıkamadığım Pentagram Konseri de burada anı olarak kalsın \o/                             








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder