27 Ekim 2016 Perşembe

STAJ-1

Üstünden biraz zaman geçsede ilk stajım hakkında genel bir yazı yazmasaydım içimde kalırdı :)



Bu yaz 2 ay boyunca Kaan'ın yanında Gamegos'ta ilk stajımı yaptım. Staja başlamadan önce "acaba ne olucak?", "acaba olucak mı?", "ne yapacağım şimdi ben?"(ne yapacağımı tabi ki önceden biliyordum :) )gibi bir sürü sorular vardı aklımda. Ama çalışmaya başladıktan sonra günlerin nasıl geçtiğini bile anlamadım.

Staja gitmeden önce bir ön hazırlık yaptım. Önceki blog yazılarımdan da anlaşıldığı üzere Docker imajları ile uğraştım. Staj boyunca hedefim ise Docker imajı olmayan bir uygulamanın imajını yapmaktı. Staj sonuna kadar da hedefimi gerçekleştirdim.

Staj benim için büyük bir ilerlemeydi. Örneğin ilk kez okuduğum belgeyi pek anlayamazken biraz daha araştırma yapıp tekrar belgeyi okuduğumda artık onu anlıyor olmak küçük sevinçlerimden biri oldu. Belge demişken acı bir gerçek var "her şey ingiliççe." İngilizcenin önemini bir kez ve bir kez daha anladım. Bir şeyden daha bahsetmek gerekirse Google'da doğru bir şekilde arama yapmayı öğrendim. Tabi ki hatasız kul olmaz :P Kesinlikle hatalarla karşılaşıyoruz. Karşılaştığımız bu hataları doğru sözcükler kullanarak arama yapabilirsek büyük ihtimalle çözüme ulaşabiliriz. Ve tabi ki yine ingiliççe ile :)

En güzel tecrübelerimden bir tanesi de İstanbul'da uzun (benim için uzun dünya için kısa) süre tek başıma yaşamak. Bu süre zarfında da İstanbul'un güzelliklerini de görmüş oldum. Kısacası hıphızlı geçen en süperli yazdı. Staj boyunca bana sürekli yardım eden Kaan'a ve tabi ki Necdet Hocama sonsuz teşekkürler :) 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder